Blog

Wat is eigenlijk Lean? Lean is het Engelse woord voor ‘slank’. Een (productie)proces dat ‘Lean’ is voegt veel klantwaarde toe en kent weinig verspillingen. Door continu verspillingen weg te nemen wordt een proces slank;op z’n Engels: lean. Dit is de eenvoudige uitleg.

Volgens velen is Lean meer dan alleen een methode, het is ook een filosofie. Ik omschrijf Lean dan als: “dagelijks met elkaar nadenken en naar elkaar luisteren met als doel je processen continu en blijvend te verbeteren”. Het is dus geen project met een begin en eindpunt, het is een bedrijfsfilosofie die nooit zal stoppen omdat het altijd beter kan. Het verbeteren wordt bereikt door continu verspillingen weg te nemen en uitsluitend waarde toe te voegen.

-Klaas Russcher Barnovo Advies-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s