Blog

Een RI&E, wat moet ik daar mee. Een Risico Inventarisatie en Evaluatie is verplicht voor alle bedrijven die personeel in dienst hebben. Het komt er kort gezegd op neer dat je weet waar de gevaren zijn, hoe je daarmee omgaat en voorkomt dat er ongelukken plaatsvinden. Alleen kennis, regelgeving en de juiste middelen zijn niet voldoende om ongelukken te voorkomen. Kennis over veiligheid leidt niet automatisch tot veilig gedrag. Wel leidt het in kaart brengen en het melden van onveilige situaties tot minder ongevallen. Het is een mix van bewustwording, aangepast gedrag, registreren, analyseren en opvolgen.

-Klaas Russcher Barnovo Advies –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s