Blog

Lean manufacturing

Lean werd in feite al geïntroduceerd door Henry Ford in 1933. Door zijn innovatiedrang werd de productieprijs van een T-Ford gehalveerd. Het begrip lean manufacturing werd in 1988 geïntroduceerd. Niet door een Japanner, maar door John F.Krafcik, student van het  Massachusetts Institute of Technology. Ergens rond 1950 liep Taiichi Ohno door de fabriek van Toyota, en stelde zichzelf deze cruciale vraag: ‘Op welke momenten voegen wij eigenlijk waarde voor onze klanten toe?’. Onwetend legde hij de basis voor  lean manufacturing. De resultaten van Toyota zijn alom bekend. Maar moet je een productiebedrijf zijn om lean toe te passen? Beslist niet. We zien het al toegepast worden in ziekenhuizen, zorginstellingen, thuiszorgorganisaties, gemeentes, banken en scholen. Het is overal toepasbaar als er meerdere stappen nodig zijn om tot het uiteindelijke product of dienst te komen.

-Klaas Russcher Barnovo Advies-

Lean30_FordModelTAssem1924

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s