Blog

Werkdruk

Ongeveer zestig procent van onze dagelijkse werktijd gaat op aan het organiseren van het werk. Maar hoe maak je dat minder? Door tijd goed in te delen, werk je zorgvuldiger en efficiënter, bovendien levert het een stuk minder stress op. Plan alles wat je wilt doen en maak gebruik van checklists. Een taak afgevinkt is alweer één doel behaald! Het is beter om niet onmiddellijk op elk mailtje te reageren; het haalt je uit de concentratie en het kost veel tijd. Beperk de tijd van de vergaderingen; vergaderingen zullen efficiënter worden als de geplande tijd korter is. Zorg dat al je systemen de relevante informatie centraal bij jou aanleveren zodat je in één keer weer op de hoogte bent. Archiveer alles op een logische systematische manier. Er gaat ontzettend veel tijd verloren met het zoeken naar bestanden. Telefoneer wat vaker in plaats van mailen. Bellen is vaak effectiever dan e-mailen.

-Klaas Russcher Barnovo Advies-a-minder-stress-in-je-hoofd-door-oogontspanning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s