Blog

Veiligheid op de Bouwplaats

Een bouwplaats hoort veilig te zijn voordat alle vakmensen beginnen te werken. Om dat in kaart te krijgen wordt er door de betrokken medewerkers vlak voordat ze beginnen een LMRA (Laatste Minuut Risico Analyse)  uitgevoerd om er zeker van te zijn of alles nog klopt. Om vast te stellen of er in de tijd dat ze afwezig waren er geen situaties zijn veranderd, situaties die nu eventueel gevaar zouden kunnen opleveren. En als dat zo is moeten er maatregelen genomen worden om de veilige werkplek te borgen. De vraag die elke werknemer voor aanvang van de werkzaamheden zichzelf zou moeten stellen is deze: “Kan ik hier veilig werken?” Als dat niet zo is moet daar melding van gemaakt worden bij de leidinggevenden. Pas als de extra maatregelen zijn doorgevoerd kan het werk weer worden hervat. Het is een stukje bewustwording dat bij elke medewerker, eigen of ingehuurd, standaard zou moeten zijn. Samen verantwoordelijk zijn voor een veilige werkplek.

– Klaas Russcher Barnovo Advies –

veiligheid 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s