Blog

Verplichtingen

Het is vaak een zoektocht in de wet en regelgeving in dit land, waar voor alles en nog wat een regeltje is bedacht, om uit te vinden wat specifiek voor jou van toepassing is. Een RI&E is er zo één. Al verplicht vanaf, ja juist: 1 werknemer. Heb je meer dan 25 werknemers dan moet de RI&E ook getoetst worden door een erkende Arbodienst. Wil je daarnaast een VCA certificering dan is er een VGM-RI&E vereist. ( VGM is de interne Veiligheids en Gezondheids Medewerker)  Je dient dan een Taak Risico Analyse uit te voeren. Allemaal abstracte termen maar als je de bedoeling erachter helder hebt valt het ook weer mee. Het doel moet altijd blijven: geen ongevallen op de werkplek. Een RI&E is ook geen dode letter maar een levend instrument wat aangepast en verbeterd wordt wanneer de omstandigheden op of om de werkplek zijn veranderd.

-Klaas Russcher Barnovo Advies –

watkosteenrie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s