Blog

De keten van het productieproces

Misschien ken je het wel. Die lange lijst met knelpunten waar je als productiebedrijf mee te maken kan krijgen. Deze verhinderen een soepel productieproces en zorgen ervoor dat je de gestelde doelen niet haalt. Het is dus belangrijk dat je weet waar het knelpunt zit en wat het precies is. Zolang dit niet inzichtelijk is zal elk verbeterplan gedoemd zijn om te mislukken. De knelpunten moeten eruit voor een efficiënte productie. Volg daarom de hele keten van begin tot eind. Het begin is vaak de toeleverancier; levert deze het bestelde op het juiste moment met de juiste hoeveelheid en van de vereiste kwaliteit? Is er te weinig voorraad of is de voorraad niet inzichtelijk? Sluiten de opeenvolgende bewerkingen niet goed op elkaar aan; ontstaat er wachttijd of is er juist een overflow? En zo zijn er nog veel meer punten die de prijs, levertijd en kwaliteit van je producten negatief kunnen beïnvloeden. Knelpunten verstoren het hele proces zorg dat je ze inzichtelijk krijgt en elimineert. Dan kun je de focus weer op andere belangrijker zaken richten. Think lean.

Klaas Russcher www.barnovo-advies.com Lean_Manufacturing_Huis.width-800

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s