Blog

Het is de tijd van het jaar.

Zo aan het eind van December ontstaat er vaak de neiging om terug te kijken en alvast voorzichtig vooruit te kijken. En meestal komen er dan ook ideeën boven drijven om dingen op te pakken of anders op te pakken in het nieuwe jaar dan je tot nog toe gedaan hebt.

Het kunnen ideeën zijn over eten, kleding, huisvesting, afspraken met zakenrelaties en een afspraak met je partner over de tijdsindeling in het nieuwe jaar. De verdeelsleutel tussen werk en privé. En zoals dan vaak gebeurt; een deel van de plannen blijkt net iets te hoog gegrepen te zijn en dan dalen we in Februari weer af naar de aarde in ons aloude dagelijkse ritme.

Maar wat als de nieuwe gewoonte je veiligheid aanzienlijk kan verhogen?

Ik heb een aantal simpele dingen voor je op een rijtje gezet.

  1. 1 x per maand de rookmelders testen

Want tsja, wat voor nut heeft het als dat ding er wel hangt maar niet werkt. Mensen komen niet om door het vuur maar stikken in de rook.

  1. Gebruik alleen goede opladers

Een telefoon of tablet mag vaak wel iets kosten, maar als er een extra lader nodig is moet dit vaak voor een paar cent. Het kan zomaar een beginnende brand veroorzaken.

  1. Plug niet teveel in één enkel wandcontact.

Het gebeurt gewoon; een stopcontact uitbreiden met een korte verlengkabel met 4 of 6 of meer stopcontacten. Niet zelden gebeurt het dat deze ook weer wordt uitgebreid met nog eens 6 stopcontacten. Meestal gaat het goed, tenminste als de belasting niet te hoog wordt, in dat geval heb je beginnend vuurwerk.

  1. Check ook eens de stopcontacten van opa, oma of de oudere buurvrouw/man

Dat wil ook nog wel eens misgaan, vaak weten ze niet wat kan en wat niet. Even een controle en helpen met de eventuele verbetering. En de mensen kunnen weer veilig beginnen aan het Nieuwe Jaar.

Ik wens jullie allemaal een veilig en gezond 2019

Klaas Russcher  http://www.barnovo-advies.com

Vuurwerk stopcontact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s